London 2008

Zoals Maaike al schrijft zijn we weer terug in ons koude kikkerlandje. En aangezien ik mezelf, in tegenstelling tot Maaike, afgelopen maandag alweer direct bij de baas mocht melden, nu pas het verhaaltje. :)

Maar Londen… Het begon allemaal vorige week woensdag toen ik op het station stond te wachten op een Maaike, terwijl de trein al wegreed. En Maaike zat bij haar thuis op mij te wachten, omdat die dacht dat ik haar onderweg op zou halen. Geweldige krommunicatie dus. ;) Gelukkig geen man (of vrouw) overboord en een treintje later konden wij ons melden op Schiphol om ons over die “brede rivier” te laten vliegen.

Aangezien we pas in de loop van de middag bij ons hostel aankwamen de rest van de dag gebruikt om te settelen, wat boodschappen te doen en in een winkeltje alle dingen die ik vergeten was in te pakken te kopen. (Waarvan de adapter van UK naar EU stekkers toch wel de belangrijkste was. :) )

MetroDonderdag de eerste echte kennismaking met het Londense metronet gehad. Ik kan zeggen dat ze daar in Nederland nog een heleboel van kunnen leren! Metro’s rijden daar vaker, zijn een stuk schoner en je kunt er echt overal in het centrum mee komen. Zo kwamen wij (zoals gepland) op Covent Garden uit de metro. En aangezien een groot deel van de Londense metro een stuk dieper licht dan bijvoorbeeld de Nederlandse metro moet je een aardig eindje naar boven om weer daglicht te kunnen zien. Nu is precies dat station voorzien van liften in plaats van roltrappen, dus wij besloten de trap te nemen, gezien de drukte voor die liften. Conclusie: er zijn diepere stations in Londen, maar het scheelt niet veel. ;) Ik waande me weer even terug in Polen, waar ik zo’n lange trap mocht afdalen, maar dat was in een echte mijn. Dit was “maar” een metrostation. :)

Space InvaderMaar de reden om naar Covent Garden af te reizen was natuurlijk om te gaan geocachen. ;) Bij dat station begint de cache London Invasion, waarbij we zoekend naar Space Invaders ons, met enkele toeristische en/of lekkere tussenstops, een weg mochten banen door de wijken Covent Garden en Soho. Cache BewakerEen erg leuk rondje, waarbij we een hoop leuke en interessante dingen gezien hebben, we toestemming van een groenbeheerder kregen om achter de omheiningen te mogen lopen en we een leuk gesprek gehad hebben met de wijkagent over de daar begraven dichter Hazlitt. Het laatste waypoint had nog wat voeten in de aarde, maar met goed teamwork konden we deze cache tot een goed einde brengen.

De vrijdag werd ingericht als een echt toeristisch dagje, waarbij we alle verplichte (maar wel leuke) toeristische nummertjes de revue hebben laten passeren. Zo begonnen we bij Buckingham Palace, om daar de wisseling van de wacht te zien. Ik kan je zeggen dat het leuk is om ene keer te zien, maar ik het erg vond tegenvallen, gezien de verhalen die ik er van tevoren over gehoord had.

Tower Bridge en Tower of LondonVervolgens door naar Westminster Abbey, Houses of Parliament (met Big Ben), The London Dungeon (die helaas dicht bleek te zijn, wegens technische problemen), Tower Bridge en de Tower of London. Allemaal aanraders om te gaan bekijken als je zelf eens in die buurt bent. En toen was het al weer tijd voor het avondeten. En waar kun je beter eten dan in een crypte? Dus zo vonden we onszelf opeens in
The Cafe In The Crypt, waar we goedkoop en erg lekker gegeten hebben.

De avond stond weer in het teken van het geocachen. Ons oog was namelijk gevallen op een serie caches over Jack the Ripper. In de beschrijving van die cache stond dat als je echt op wilde gaan in het verhaal en de sfeer wilde proeven, dat je deze dan het beste na zonsondergang kon doen. Ook stond er bij dat je niet echt bang uitgevallen moet zijn. Aangezien dat als een leuke uitdaging klonk, moesten wij hem dus na zonsondergang doen. ;) Dat hebben we geweten… Ik heb gedurende mijn leven door heel wat slechte buurten gewandeld, maar deze staat toch wel erg hoog in dat lijstje. Maar het doet inderdaad wonderen voor je inlevingsvermogen. Elke keer als Maaike weer een bloederig (echt haar ding ;) ) stukje uit de cachebeschrijving voorlas had je de neiging om over je schouder te kijken, alsof Jack himself opeens achter je kon staan.

Maaike op de roltrap bij Angel stationEn toen was het al weer zaterdag. We begonnen de dag met het bezoeken van wat “speciale” metrostations, zoals Angel, waar de langste roltrap uit het Londense metrostelsel te vinden is. Daarna wilden we eigenlijk naar Hampstead, wat het diepste station zou zijn. Helaas was dat station wegens werkzaamheden niet bereikbaar. Dus nog een reden om ooit nog een keertje terug te moeten naar Londen. ;)

Sherlock Holmes MuseumDaarna door naar St Paul’s Cathedral, welke ik persoonlijk een stuk mooier vind als Westminster Abbey, om vervolgens weer eens een paar geocaches te gaan doen. Dit keer hadden we ons oog laten vallen op een serie over Sherlock Holmes. Zo kwamen we dus lang 221b Baker Street, Scotland Yard en vele andere locaties, bekend uit de verhalen. Om uiteindelijk in hetzelfde park uit te komen als donderdag. :)

Maar daarna moesten we ons toch terug haasten naar het hostel, want voor iets later op de avond stond het 20 jarig jubileum concert van The Levellers. Aangezien Maaike daar echter al alles over heeft verteld, mag je de details daarover op haar blogje gaan lezen. ;)

En toen was het helaas alweer zondag. De dag dat we terug moesten naar ons koude kikkerlandje. Op het vliegveld nog even snel een cache meegepikt, alvorens ons in de onchristelijk lange rij voor de incheck balie van EasyJet te voegen. Even een visueel plaatje schetsen: Denk 60 balies, waarvan er 3 open zijn. Die balies moeten mensen inchecken voor 4 vluchten en er staat ruim 200 man in de rij. Niet echt leuk… Maar toen we ons door die rij gewerkt hadden ging alles lekker voorspoedig en zaten we zo in het vliegtuig. Het was daarna goed te merken dat we weer in Nederland waren, doordat we in de stromende regen het vliegtuig mochten verlaten…

Zo… Dat was het reisverslagje Londen. Voor de mensen die de rest van de foto’s willen zien, ze komen online, maar gezien mijn luiheid weet ik nog niet wanneer. Mocht je ze eerder willen zien, ik ben omkoopbaar met voedsel. ;) (Ter illustratie, de grote hoeveelheid Cadbury chocolade repen die ik meegenomen had, waren in de loop van maandag al op.)

6 thoughts on “London 2008

 1. Jup, Londen was zeer leuk. Ik wil nog steeds terug!!!!!!!! Al was het alleen om dat metrostation nog aan te kunnen doen!

  En nu al je repen op! Je had er meer gekocht als dat ik had! En ik heb er nog 2!

 2. Mooie vakantie dus, top hoor… ;-))
  Leuk dat jullie zoveel hebben kunnen doen en zien.
  London lijkt mij ook een heel mooie stad.

  Op naar IJsland…!!!

  Greetz, Marcel

 3. Hey Bas,
  De nieuwe Layout van WordPress is wat wennen, maar wel erg prettig!
  Alleen werkt de invoegbalk voor mijn smileys niet meer.
  Klikken op smiley levert geen ingevoegde smiley op.
  Enig idee hoe dit zit?

  Ga je nog naar Vino en Ria zaterdag?
  Ik ben ‘r rond 16:30uur.

  Greetz, Marcel

 4. hoi Bas,

  Ik zit zojuist je stukje te lezen en het plaatje van de space invader valt direct op. Wij waren kort geleden in Keulen en daar hangt ook zo’n invader. die is fel-oranje maar ook net als hier een onderdeel van een cache. Grappig :P

  Dr schijnt trouwens ook een space-invader-cache in parijs te zijn..

  doei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>