Mijzenpolder

Hij is alweer een weekje online, maar toch wil ik nog een stukje schrijven over mijn eerste Earthcache.

De niet-geocachers onder jullie zullen je nu gelijk afvragen: Wat is een earthcache? Dus ik zal het maar even kort toelichten. Een eartcache is een speciale vorm van geocache, met het verschil dat er aan het einde geen kistje ligt, maar een of andere geologisch verschijnsel. Dit geheel wordt gesponsord door de Geological Society of America en het is dus de bedoeling dat je wat leert over het geologische verschijnsel waar de cache “omheen” gebouwd is.

Nu kwam ik begin dit jaar ergens een nieuwsartikeltje tegen, waarin stond dat de Mijzenpolder door de provincie Noord-Holland was uitgeroepen tot aardkundig monument. En mijn eerste gedachte was dus gelijk: potentiele earthcache. Bij het artikeldje stond de plaatsnaam Schermerhorn. Dat wist ik te vinden, maar van de Mijzenpolder had ik nog nooit gehoord. Dus eerst maar eens op (online) onderzoek uit.

Dat onderzoek leverde echter weinig op. Ik leerde wel waar het lag, maar over de locatie van het geplaatste informatiebord was bijvoorbeeld al niets terug te vinden. Er zat dus niets anders op als veldonderzoek te gaan doen. Dus in de auto om een rondje Mijzenpolder te gaan rijden. Dat leverde meer op, namelijk een leuk rondje rijden en de locatie van het informatiepaneel. En op het informatiepaneel stond ook de contactinformatie voor de provincie. Toch essentiele informatie om de toestemming te kunnen regelen.

Dus thuis een mailtje gecomponeerd richting de provincie. En enkele dagen later hing er opeeens een enthousiaste medewerker van diezelfde provincie aan de telefoon. Ze waren enthousiast over het idee, maar zij waren niet degene aan wie ik toestemming moest vragen, want het gebied valt onder de gemeente Schermer.

Wederom een mailtje de deur uit gedaan, maar deze keer dus naar de gemeente Schermer. En wederom had ik daags daarna een medewerker van datzelfde instituut aan de telefoon om een afspraak te maken om het geheel eens door te komen spreken op het gemeentehuis van Schermer.

En zo zat ik dus op het gemeentehuis, Wittenburg. (Een erg mooie locatie!) Een goed en gezellig gesprek gehad, wat ook bleek uit het mailtje wat ik daarna ontving met daarin de fel begeerde toestemming.

Dat was 1,5 week geleden. Ondertussen is de cache online, heb ik al rond de 10 bezoekers gehad en zijn de reacties over het algemeen positief. Volgens mij dus wel een geslaagd verhaal.

En dat ik de smaak te pakken heb is ook wel te merken. Er is alweer een nieuwe cache in de maak, deze keer samen met Maaike. Toestemming en route zijn al geregeld, nu nog even het verhaaltje en de vragen afmaken. Maar daarover vertel ik binnenkort wel meer. Eerst deze week nog maar even genieten van een welverdiende vakantie naar Londen.

2 thoughts on “Mijzenpolder

  1. Ik zal je de foto’s nog wel even sturen van de dag. Alhoewel ze zeer experimenteel te noemen zijn……….

    Hoe laat wilde jij morgen weg????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>