Atheïsme

Ik kwam onderstaand filmpje tegen over atheïsme. Het is een betoog door Richard Dawkins over de noodzaak voor atheïsten om meer van zich te laten horen. Nu ben ik zelf meer een agnost als een atheïst, maar ik kan me wel vinden in een hoop van zijn argumenten.

Dus voor iedereen die zijn vraagtekens zet bij creationisme (of juist niet) raad ik aan om het filmpje te kijken. Het is in het Engels en duurt ongeveer 30 minuten, maar ik vond het de moeite waard.

Met dank aan Rodrigo B de Oliveira voor de link.

3 thoughts on “Atheïsme

 1. Filmpje niet bekeken, ‘geloofsgeleuter’ staat me niet zo aan eigenlijk.
  Maar jij bent dus agnost, iemand die niet weet of er wel of geen god is..??!!
  Grappig.. ;-)) :-)) ROTFLOL…!!!
  Er moet vast iets ‘buitennissigs’ zijn, want hoe kan het anders dat jij ook op deze ‘aardkloot’ rondloopt, Whahahahahaha…

  Is het trouwens niet tegenstrijdig om als “agnost” in creatonisme te “geloven” als je twijfelt aan een (of het bestaan van een) “goddelijk wezen” hoe kan je dan een theorie ondersteunen die er vanuit gaat er een eenmalige bijzonder scheppingsdaad is geweest t.a.v. het ontstaan van het heelal, de aarde en alle levende wezens, door een “schepper”?
  Leuke discussie….
  Greetz, Marcel

 2. Hmm ik heb het filmpje bekenen, en je kunt inderdaad een aantal dingen betwisten als het met betrekking tot geloof te maken heeft.

  Als we Science versus Theology gaan meten dan zien we dat Science toch over het algemeen een dikke voorsprong heeft. Als we gaan kijken naar een aantal quotes uit de presentatie dan zien we dat Albert Einstein wel in een aantal dingen gelijk had.

  Ik Quote: “I do not believe in a personal God and I have never denied this but have expressed it clearly. If something is in me which can be called religious then it is the unbounded admiration for the structure of the world so far as our science can reveal it. (Albert Einstein, 1954)”

 3. @Marcel: Ik ben juist een aanhanger van de evolutie theorie, niet van creatonisme. Als ik echter mijn verhaaltje teruglees is het inderdaad op 2 manieren te interpreteren.. Maar ik ben dus pro evolutie theorie.

  @MysticSlayer: De belangrijkste boodschap is denk ik wel dat de Christelijke lobby erg veel van zich laat horen in vergelijking met de atheïsten. Politice luisteren naar de mensen die het hardste schreeuwen, misschien moeten wij ook maar eens gaan “schreeuwen”. En daarbij iemand die zowel Albert Einstein als Douglas Adams quote kan haast geen ongelijk hebben. ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>