Appelpop

Dit weekend was het weer zover. Alweer de 15e editie van Appelpop. Ik wist van Maaike en Sanne dat ze daar vorig jaar heen geweest waren en dat dat enorm goed bevallen was. Dit jaar was dus het plan om met z’n vieren (ik, Maaike, Sanne en Maike) die kant op te gaan.

Helaas zorgden externe factoren er voor dat dit plan een beetje in duigen viel. Maike moest namelijk helemaal afhaken, in verband met huiswerk en voetbal, terwijl zowel Maaike als Sanne vrijdag overdag met school zaten. Tel daar vrijdagavond werken voor Sanne en zaterdag studeren voor Maaike bij op en je hebt een leuk puzzeltje. :) Uiteindelijk zijn we toch tot een redelijk werkbaar systeem gekomen, want ik ben vrijdagavond met Maaike die kant op geweest en zaterdag met Sanne.

Aan de overkantMaar aangezien ik nu dus oppeens ruim een halve vrijdag te vullen had, ben ik er maar weer eens op uit getrokken om mijn hobby te beoefenen en dus wat geocaches te loggen. Er was die ochtend namelijk net een nieuwe online gekomen en ik wilde wel eens een van de eerste mensen zijn om die cache te loggen. De BanpaalDaar aangekomen was Het geheime paadje echter snel gevonden, waardoor ik nog steeds te veel vrije tijd over had. Dus daarom vanaf daar via Heerhugowaard naar huis gereden, onderweg stoppend bij een aantal caches, zodat ik achtereenvolgend ovide’s cache, Foreign Exchange 1 – South Florida, Aan de overkant, De Banpaal en Purmerend heb kunnen loggen.

Maar dan is het toch eindelijk tijd om Maaike op te pikken en koers te zetten naar Tiel. Gelukkig kunnen we daar op een loopbare afstand van het festivalterrein een parkeerplekje vinden, Krezip @ Beatstad 2006dus komen we net na het begin van het optreden van Krezip het terrein op zetten. Ik blijf ik nog steeds van mening dat Krezip==Jacqueline. Al zou je de hele band vervangen, dan zou je daar volgens mij weinig van merken, want de hele show en de muziek draait om haar. Maar het optreden viel me wel erg mee. Ik heb namelijk in het verleden wel eens wat optredens van Krezip meegemaakt die van heel wat mindere kwaliteit waren. Zo zie je toch maar dat ze in de loop der jaren toch wel gegroeid zijn.

Within Temptation @ Appelpop 2005Daarna is het even pauze voordat de headliner van die avond op gaat treden, Within Temptation. Ik heb ze in de loop der jaren nu al redelijk vaak zien optreden, maar het blijven toch elke keer weer leuke shows om naar te kijken. Ook was het erg leuk om te zien hoeveel knuffels er op het podium werden gegooid voor onze nieuwste wt-er. :) Het decor was nog dat van de Silent Force tour, maar we weten nu wel dat er weer een nieuw album aan zit te komen en we hebben zelfs al een klein voorproefje gehad. Ik vond het persoonlijk een erg leuk nummertje.

Helaas was dat alweer het einde van de eerste avond Appelpop en was het dus weer tijd om de auto huiswaarts te sturen, met een lief slapend muisje op de achterbank. ;)

De volgende ochtend sta ik, vroeger dan geplanned, weer naast mijn bedje om koers te zetten naar Wijk bij Duurstede. Nog even snel op de kaart kijken waar het ook alweer precies lag (je ziet het nogal makkelijk over het hoofd ;)) en dan op pad. Eenmaal aangekomen bij Sanne nog even wat gedronken en de vakantiefoto’s gezien om daarna de tocht weer voort te zetten. Sanne bij de cacheEn ook nu viel er niet aan te ontkomen, er moest ge-geocached worden. :) Sanne was namelijk ondertussen best nieuwschierig geworden hoe het vinden van zo’n cache nu in z’n werk ging. Dus om die reden had ik 3 caches in de buurt van Tiel uitgezocht, die we dan mooi voor het festival even konden gaan zoeken. StokstaartjesHet begon echter slecht, want toen we bij Betuwe Express #3 – De Korenbloem aankwamen leek het wel of iedereen daar moest zijn, want het was er enorm druk, dus die helaas over moeten slaan. Dus snel doorgereden naar Betuwe Express #1 – Stokstaartjes en Betuwe Express #2 – Wetland Passewaay. Welke wel lekker rustig waren en zich ook snel lieten vinden. Bij de 2e kwamen we zelfs nog wat mede geocachers tegen die hem ook net gelogd hadden, waar we nog even gezellig mee hebben staan praten.

After Forever @ Booch Festival HeerlenMaar dan word het toch echt tijd voor het festival. We komen tijdens het optreden van After Forever het terrein op en kunnen dus nog net een stukje meepikken. Volgens mij hoef ik er echter niet echt rouwig om te zijn dat ik niet het hele optreden heb gezien, want sinds Mark Jansen ‘overgestapt’ is naar Epica heeft After Forever toch een hoop van zijn kracht verloren. De ‘oude’ nummers staan nog als een huis, maar het nieuwe werk komt op mij over als ‘meer van hetzelfde’.

Dan is het tijd om even over het marktje te gaan slenteren, op zoek naar t-shirts met foute teksten. En terwijl op de achtergrond Rowwen Hèze een feestje aan het bouwen is, vind ik inderdaad een leuke. Het is een parodie op de Roken is dodelijk teksten op pakjes sigaretten. Als is de tekst op m’n shirt vervangen door Rocken is dodelijk. Kijk dus niet raar op als je me binnenkort in dat shirt rond ziet lopen. :)

The Shavers @ Dijkpop 2006Tijd voor de kleine tent. Daar traden namelijk The Shavers op. De naam zei mij vrij weinig, maar volgens Sanne was het erg leuke muziek. Dus dat moet dan even gecontroleerd gaan worden. :) Maar het is inderdaad erg leuk. En het nummer Halvarine (gatverdamme) had ik zelfs al een paar keer eerder gehoord, zonder te weten dat het van hun was. Wel is het jammer dat dit een van hun laatste optredens is, want ze gaan binnenkort met pensioen.

Racoon @ Lowlands 2005Daarna weer terug naar de grote tent, waar Racoon van start gaat. Racoon maakt echt van die muziek om lekker bij weg te dromen. En op de een of andere manier dwaal ik dan altijd af naar Ierland. Maar dat zal er waarschijnlijk mee te maken hebben dat Maaike en ik de CD van Racoon vorig jaar tijdens Racoon @ Lowlands 2005onze vakantie naar Ierland naar mijn mening redelijk grijs gedraaid hebben. :) Maar ze speelden natuurlijk de standaard nummertjes, een aantal niet onverdienstelijke covers, maar het hoogtepunt voor mij was toch wel het nummer Love you more, met Sarah Bettens als gastzangeres. En voor de muziekbarbaren onder jullie, zij was dus de zangeres van K’s Choice.

Racoon @ Lowlands 2005En het viel te verwachten, maar daarna stond het optreden van Sarah Bettens zelf op het programma. Ik vond het echter een beetje tegenvallen. De nummers die ze uitgebracht heeft sinds ze solo is missen naar mijn mening toch iets. Dat viel ook redelijk goed te merken aan de zaal, want die bleef redelijk tam, met uitzondering van de paar K’s Choice nummers die ze speelde, want toen leefde de tent echt op. Gevolg was dan ook dat we dit optreden voortijdig verlieten richting de kleine tent.

Nits @ 013Want daar gingen de Nits optreden. En dat is voor mij toch redelijk jeugdsentiment, want mijn vader had hier muziek van, dus ik ben met deze muziek opgegroeid. Dus toen ze hun optreden openden met The Dream was ik al weer helemaal blij. We moesten het optreden echter voortijdig verlaten, want we moesten het pontje terug naar Wijk halen en die vaart maar tot een uurtje of 12.

Maar natuurlijk onderweg naar het pontje even gestopt bij Betuwe Express #3 – De Korenbloem, want zo in het pikkedonker, waren daar geen lastige mensen meer die ons het cachen konden verhinderen. Dus de serie toch nog even netjes af kunnen maken.

Maar dat was het weer voor Appelpop dit jaar. Marcel komt zo langs om vakantiefoto’s te kijken en daarna lekker naar het strand. Tot laters. :)

One thought on “Appelpop

 1. Hahoi! Uiteindelijk ben jij dus de grootste bofferd, want jij kon gewoon 2 dagen Appelpoppen! ;)

  Shirt is grappig! Je bent alleen wel vergeten te bloggen over de oncharmante glitters op je neus! (met speciale dank aan jan-nogwattus)

  Wist niet dat Mark eerst in A.F speelde! En dat terwijl ik ondertussen best wat weet over Epica (met dank aan Tjerk)

  Shavers was gaaaaaf! (en voornamelijk onverstaanbaar) Maar wel blij, van die ouwtjes doen het toch nog goed! Net als De Nits trouwens! Vond het wel leuke muziek, blij met dat keybord!

  Enne het cachen was gaaf, eindelijk caches gevonden! Wanneer komen Maaike en jij weer deze kant op? Dr liggen er hier namelijk wel meer in de buurt hoor! Oh en die foto bij dat beeld vind ik niet echt geslaagd… Misschien is het in het vervolg een idee mensen te zeggen dat je n foto gaat maken, dan kunnen ze in elk geval nog een poging doen er charmant op te staan!

  Maarre volgend jaar wel Appelpop met zn allen hoor! Zodra de datum bekend is, plek in de agenda vrijhouden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>