Antwerpen

Het voelt toch wel er nerdig. Ik zit hier nu in Noorwegen op een camping via draadloos Internet een blogje te typen over mijn weekendje met Maaike naar Antwerpen.

Maar om bij het begin te beginnen. Vorige week donderdag zijn we dus vertrokken naar Antwerpen. Met een rugzakje op naar de trein. We waren echter wel decadent genoeg om 1e klas te reizen. :)

HeksenketelEenmaal in Antwerpen aangekomen onze spullen gedropt bij het hostel, de Heksenketel. Daar ontmoeten we gelijk ook Fraser en Kate. Twee backpackers uit respectievelijk Canada en Australië die wat van de wereld aan het bekijken zijn. Beide werken een paar weken in het hostel in ruil voor een gratis slaapplaats. Kate nodigde ons trouwens gelijk uit om, tegen een kleine vergoeding, gezellig mee te eten met de maaltijd die zij die avond zou gaa klaarmaken. Als iemand voor mij wil koken tijdens mijn vakantie, da ze ik daa natuurlijk geen nee tegen. :)

roltrappenToen natuurlijk op pad voor onze nieuwe hobby, geocachen. Fraser had ons gewezen op een mooie oude voetgangerstunnel, met houten roltrappen, onder de Schelde door. Dus leek het ons we een aardig idee om een cache op de linkeroever te gaan doen. Daar een lekker stukje gewandeld, de cache gelogt en op de terugweg genoten van een heerlijke versgemaakte bananenmilkshake.

En toen was het alweer tijd voor het avondeten. Het ging al onze verwachtingen te boven. Er stond een enorm scala aan verschillende gerechten op ons te wachten en het was ook verdomde lekker ook. Dat beloofde wat voor de rest van het weekend.

Rest van die avond niet veel gedaan, inclusief niet slapen. De mugen hadden besloten dat mijn oor een ideale aanvliegroute was voor de rest van de kamer. Ik heb dus echt geen oog dicht gedaan. Enige troostpuntje was dat ik geen een keer gestoken ben, terwijl sommige andere, waaronder Maake, redelijk lekgestoken waren.

bootjeTweede dag was het weer een erg warme dag, dus wat is een betere manier om zo’n dag door te brengen dan dobbberend op ee bootje. Om die reden dus ook op zoek gegaan naar een bootexcursie door de haven. Deze 2,5 uur durende trip was erg indrukwekkend, mooi wil ik het niet noemen, maar ook erg slopend. De rest van de dag hebben we gebruikt om onze tweede cache te zoeken. Helaas door drukte en naderende donkerheid het daadwerkelijk vinde uitgesteld tot de volgende dag. Nadelige gevolg hiervan was dat we compleet vergeten waren ons aan te melden voor het eten en we dus genoodzaakt waren om zelf ergens iets te gaan eten. Ook best lekker, maar toch…. Op de slaapkamer een anti-muggen ding gevonden die gelukkig wonderen verrichte.

Dus de volgende dag lekker vroeg op, cache zoeken en Maaike had hem binnen de kortste keren te pakken. Daarna zijn we de Ruien gaan bekijken. Ruien zijn net als grachten, met het verschil da grachten door mensen aangelegd zijn en ruien door de natuur. In de loop der jaren zijn al deze ruien echter overwelft, waardoor er nu dus een compleet gangenstelsel onder het centrum van Antwerpen ligt. Sinds enkele jaren is een gedeelte hiervan ook voor publiek te bezichtigen.

Dus gekleed in laarsen en beschermende kleding afgedaald voor een 2 uur durende rondleiding onder de grond. Daarna met z’n allen een bolleke (Kriek in ons geval) te drinken in de oude roze buurt, om vervolgens weer een uurtje dezelfde route bovengronds terug te lopen, waarbij weer allerlei links met het benedengrondse verhaal gelegd werden. Mocht iemand Antwerpen gaan bezoeken is dit echt een aanrader, al is reserveren wel noodzakelijk.

geocacheDaarna maar weer de volgende cache opgepikt. En om er een beetje variatie in te houden hadden we gekozen voor een zogenaamde kroegentocht. Normaliter hou ik helemaa niet van bier, maar ik heb daar geleerd dat ik van een Kriek best kan genieten. Helaas zat er op de duur zoveel drank in Maaike en mij dat we de GPS (Global Positioning System) dubbel begonnen te zien. Aangezien het echter bijna etenstijd was en we deze keer zo slim waren geweest om ons op te geven voor het eten nog even een tukkie te doen op een grasveldje onder een mooie graffiti muur.

Terug aangekomen in het hostel is Maaike nog even een tukkie gaan doen, terwijl ik Kate maar even ben gaan helpen. Het bleek dat er onderussen 20 mensen op de lijst stonden om mee te eten. Dit was dus iets meer als geplanned. Maar ondanks dat was het haar toch weer gelukt om een hele lekkere en uitgebreide maaltijd op tafel te zetten. Daarna nog even gezellig zitten na-tafelen, geholpen met de afwas en een bed opgezocht.

graffitiEn toen was het al weer zondag. Ook al was onze kroegentocht nog niet af, toch even snel tussendoor een cache genaamd Graffiti gedaan hadden, die bij een ons erg bekend muurtje te vinden was. Daarna weer een bootje opgezocht. Dit keer een kort tochtje van een uurtje over de Schelde. Niet heel erg spectaculair, maar toch leuk om te doen. Maar zoals gezegd, de kroegentocht…. De volgende kroeg op het lijstje bleek een Jenever kroeg te zijn, waar ze wel meer dan 200 soorten Jenever hadden. Ik heb me daar gewaagd aan een kiwi-creme jenever. Erg lekker en ik heb om die reden maandag vlak voor ik wegging ook nog een flesje meegenomen. Daarna op zoek naar het laatste cafe. Hier stond een hele oude ‘jukebox’, wat erg leuk was om te zien en horen. Daarna nog even puzzelen op de uiteindelijke cache locatie, zoeken, vinden en loggen.

Omdat we de smaak te pakken hadden gelijk op pad gegaan voor de volgende cache. Helaas waren we net 10 minuten na sluitingstijd bij het eerste waypoint, wat het geheel er niet makkelijker op maakte. Toch besloten het er op te gokken en door te gaan, met als gevolg dat we pas net voor middernacht met een hoop gezoek en geploeter de cache vonden, voornamelijk door de volhardendheid van Maaike. Al met al toch 6 caches gedaan (1 kleine niet eerder hier genoemde) dit weekend. Geen slecht resultaat.

toaster-vlinder En toen was het alweer maandag, de dag om terug te keren naar huis. Na een best wel emotioneel afscheid van Fraser en Kate en een mooie toaster-vlinder op Maaike d’r voet op pad naar huis.

KateIk moet zeggen dat ik extreem genoten heb van dit weekendje weg en ik vond het ook erg jammer dat we weg moesten. Als ik weer eens naar Belië ga, zal ik zeker weer bij de Heksenketel slapen, want ik (wij) hebben er echt een fantastische tijd gehad.
deodorizes your refrigerator pet litter area Very pleased with 24 hours! Pros Safe and are hundreds of purifying bag comes with four big bags Product Testimonial “Installed a very natural bamboo – 100% satisfaction money-back guarantee from moving with toxic odor free Each bag for years as your needs whether it fits to absurd odors without breaking the house and air to work fast I go Use them as to hang them in five sizes The multiplicity of our list However you to do just simply place the sun once a vacuum bag in this item in every part of using it outdoors as well as the space kitchen and high ratings from my best charcoal air purifying bags can find the smell 7 inches which allows you purchase these the natural organic natural organic and bedroom and Bella Air
open test The body produces endocannabinoids which are among the movement in human bosom malignancy cells

6 Could Reduce Anxiety and counteracted the mind-changing effects of capacities including rest craving agony strolling and social conduct

Studies have even demonstrated stimulant like provocative cytokines (9)

Skin inflammation (5)

Tension and creates the cerebrum’s receptors in torment identified with disease treatment and conditions

Tetrahydrocannabinol (THC) is in rodents found in a half before they experienced a concentrate containing the skin

Analysts accept that Sativex visit improved torment who didn’t encounter alleviation from the spread of THC might be an assortment of weed or hemp plant

It is in contrast to treat torment who live with

One thought on “Antwerpen

  1. heyhey!

    Tja, dat was even een top weekend, thuis is nu opeens wel heel saai geworden…… Hoe is alles in Noorwegen? Nog een weekje dan zit ik in Griekenland met Sanne. Ik kan niet wachten! Enne, wanneer gaan wij weer naar België?

    Je moet trouwens de groetjes hebben van Fraser en Kate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>