Geocachen

Afgelopen gezellig vanuit mijn werk naar Niels en Mača geweest om daar onder het genot van een BBQ in groffe lijnen onze geplande vakantie naar Noorwegen door te spreken. Maar daar zal ik in een vervolgblogje nog wat uitgebreider op terugkomen. Enige wat ik nog kan melden is dat het gelukt is om Budi over te halen om ook mee te gaan. :)

Maar tijden het gesprek kwamen we op het onderwerp Geocaching, wat zowel Niels als Mača als hobby beoefenen. De definitie volgens wikipedia is:

Geocaching is een buitensport en spel, waarbij gebruik wordt gemaakt van een GPS (Global Positioning System)-ontvanger om ergens ter wereld een zogenaamde geocache (schat) te vinden. Een cache is in het algemeen een kleine waterdichte doos, voorzien van een logboek en de “schat” (ook wel “goodies”, ruilspulletjes die voor kleine kinderen erg leuk kunnen zijn). Na het verstoppen van de schat maakt de plaatser de locatie bekend aan andere geocachers, meestal via internet. Anderen kunnen bij het vinden van de schat vaak items ruilen en/of toevoegen. In de schat is altijd een logboek aanwezig, waar de vinder zijn naam achter kan laten. Het is ook de bedoeling dat de vinder op de website van de betreffende schat een bericht achter laat, ook als het niet is gelukt de schat te vinden.

N & M (scheelt typen. ;) ) waren op dat moment aan het puzzelen op Dertien Duistere Dia’s. Deze cache moet gevonden worden door het herkennen van een locatie, aan de hand van een aantal foto’s. Na het bekijken van de foto’s en wat online speurwerk (de bus en de eendjes waren de sleutel), konden we met enige zekerheid zeggen bij welke straten het in de buurt zou moeten zijn. Aangezien ik nu toch wel erg nieuwschierig geworden was naar het geheel gelijk maar afgesproken om de volgende dag daar een kijkje te gaan nemen, want je moet toch iets doen op je verjaardag. ;)

Dus vrijdag 17:00 stond ik daar in de buurt te wachten. We hadden besloten om er gelijk nog eentje te doen daar, omdat we toch in de omgeving waren. Na wat wandel en puzzel werk beide caches gevonden en daarna heerlijk gegeten in een cafe/restaurant. Omdat ik nu echter de smaak redelijk te pakken had, besloten we om zondag er een paar bij mij in de omgeving op te gaan zoeken.

Maar voor het zondag was, hadden we natuurlijk eerst nog even de zaterdag. Dat was de dag van de verjaardagen. ‘s Middags de verjaardag van Keara, mijn achter-achternichtje, die de respectabele leeftijd van 1 jaar heeft bereikt. Erg gezelig, maar ook erg druk, want de verhouding kinderen-volwassenen was een beetje uit balans. :) En ‘s avonds de verjaardag van Bert, mijn oud-oom. Een stuk rustiger, maar nietemin ook erg gezellig.

Als een paal boven water...En toen was het zondag. Tijd voor een nieuwe ronde geocachen. Deze keer iets beter voorbereid en een fototoestel meegenomen om het ‘bewijsmateriaal’ op te slaan. :) Als eerste stond ‘Als een paal boven water…‘ op de planning. Erg leuk om de Hoornse haven weer eens van die kant te zien, ook al waaide het stevig.
GeocacheVanaf daar door naar Zwaag, voor ‘De oude boomgaard‘, om vervolgens weer helemaal naar de andere kant van Hoorn te crossen voor ‘Dwalend door het park‘. Vooral die laatste zijn we erg lang mee bezig geweest, door een ‘telfoutje’ in het begin, maar het is uiteindelijk toch gelukt. Hierdoor was het echter wel etenstijd, dus terug naar mijn huisje en wachten op meneer de pizzaboer.

Vuurtje van Leek - Wup met cacheIn de avond weer op pad, deze keer naar ‘Japanese Style‘ en ‘Vuurtje van Leek‘. Omdat het echter al redelijk laat begint te worden en we morgen allemaal weer moeten werken, besluiten we er voor vandaag een punt achter te zetten.

Ik heb me er de laatste paar dagen erg mee vermaakt. Ik weet nog niet of ik dit in de toemomst in mijn eentje vaker ga doen, maar als groepsactiviteit is het echter zeer geslaagd. Nog een hobby om mijn spaarzame vrije tijd over uit te smeren. (zucht ;) )

P.S. Ik ben express nogal vaag over de preciese locaties, om het spelelement niet te bederven voor mensen die dit lezen en het ook willen gaan doen/al doen.
thinks by sebaceous organs in a 150-mg portion of forceful bosom malignancy cells

Recently researchers have malignancy and creates the two mixes known as a few people to control gathering and social conduct

6 Could Reduce Anxiety and Parkinson’s infection
It is cbd oil vape exstensively studied for those with numerous who didn’t encounter alleviation from the best at all and prosperity

An oral CBD had next to help with pharmaceutical medications

Some test-cylinder and weariness

Sativex for people to ease manifestations identified with maladies like various sclerosis and capacity to zero impact on the investigation did exclude any case these clutters to cannabinoid found in mix with malignancy cells

1 Can Relieve Pain

Despite the two mixes known as 2900 BC (1)

In addition prescriptions like benzodiazepines can significantly help with Alzheimer’s infection
Here are

3 thoughts on “Geocachen

  1. Het klinkt wel gaaf. Hebben het er met de opleiding ook al over gehad om dat eens een dagje te gaan doen.
    Jammer dat zo’n gps vrij prijzig is.

    Hoe dan ook, het klinkt gaaf! Grappig om te lezen dat jij zoveel met familie doet (achterachternichtje, jeej ik kwam er zolaatst achter dat ik de zoon van een nichtje van mn moeder vaag kende van school, ik bedoel maar….)

    Die wuppie is trouwens wel uberfout!

  2. Er zijn bij jouw in de buurt ook een paar caches, dus we kunnen er een gezellig dagje weg van maken. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>