Ton Zuur

Vandaag, of ondertussen moet ik eigenlijk al gisteren zeggen, was weer een enerverend dagje. Vanwege het mooie weer hadden Flipse en ik besloten om onze geplande Lost-kijk-middag te verbouwen naar een middagje aan het strand. Al is strand hier een groot woord als je kijkt naar het bedoelde schelpenstrandje.

Dus rugtasje met badlaken, zonnebrand, drinken en leesvoer op de rug en gezellig die kant op gewandeld. Daar aangekomen heb ik kunnen constateren dat er een inherent probleem is met het gebruik van zonnebrand, namelijk dat je niet kunt zien welke stukken je al ingesmeerd hebt en welke nog niet. Ik kan echter melden dat dat een zichzelf oplossend probleem is, want ik kan nu precies aanwijzen welke stukken ik vergeten ben. De achterkant van mijn linkerschouder doet het nu namelijk verdraaid goed als kreeft-imitatie. :( Maar ondanks dat, toch een leuk dagje aan het strand gehad. Lekker van het weer en met name het uitzicht genoten.

Javier GuzmanVoor de avond stond de late voorstelling van Ton Zuur op het programma in het Zaantheater in Zaandam. Dat is de huidige show van Javier Guzman. Of zoals de flyer het zegt: “Je heet Ton Zuur. En daar lig je dan. Twee en half jaar morsdood in een flat in Rotterdam, voordat je eindelijk gevonden wordt. Ton Zuur, de vergeten mens. Javier laat zijn talenten los op dit onopvallend kleine bericht in de krant.”

Over het algemeen zijn de shows van Guzman al ver vantevoren uitverkocht, maar ik had het geluk dat er een extra show werd ingelast. Deze show van hem is namelijk bijna afgelopen (nog 2 optredens eind Juni in Hoofddorp), maar de Vara had bedacht dat het misschien leuk zou zijn om de show nog een keertje op te nemen, zodat hij uitgezonden kan worden op TV. Natuurlijk heb je voor zo’n opname dan wel klapvee nodig. En aangezien ik best bereid ben om zo nu en dan even te lachen en te klappen in ruil voor een leuke avond, was dit dus een uitermate goede deal.

Ik zal hier niet te veel verklappen van de show, daarvoor moet je hem maar gaan kijken als hij op TV komt, want hij kan de grappen een stuk beter over brengen dan dat ik ze hier ga lopen herhalen. Het enige wat ik kan melden is dat een familie op de eerste rij, telemarketeers en een dame die naar het toilet moest er erg slecht van af kwamen. :)

Wat ik echter wel frappant vond, was het entreekaartje. Daar stond namelijk op dat de entree inclusief garderobe en pauzedrankje was. Nu heb ik zojuist even het woordenboek bij gepakt en mijn vermoeden is bevestigd: pau·ze (de ~, ~n/~s): 1 onderbreking van werk, een voorstelling e.d. => break, rustpauze. 2 afdeling van een psalm. 3 [muz.] rust.
Er zou dus een onderbreking moeten zijn, en dus niet achteraf een drankje. :) Eigenlijk boeit dat helemaal niet, want ik heb mijn ‘zuurbetaalde’ drankje toch gekregen, maar het viel me gewoon op. Het valt eigenlijk in dezelfde categorie als geld terugvragen, omdat ik geen jas aan heb en dus geen gebruik heb gemaakt van de garderobe, wat ook eigenlijk een raar, maar geacepteerd concept is dat je dat niet doet.

Voor de mensen die de opnames op TV willen zien, die moeten nog even geduld hebben. Ze worden namelijk op 1e kerstdag uitgezonden. Dus als je dan met je winterjas aan achter de buis zit, kun je misschien een glimp van deze half verbrande kreeft in het publiek opvangen. ;)

2 thoughts on “Ton Zuur

 1. Ha Bas!

  Tip: Zonnebrandcreme met een hele hoge factor, sprayvorm ervan, en de dosis zon heel licht opbouwen.

  Die voorstelling klinkt wel tof! Zeg het tegen kerst nog een keertje dan ga ik wel kijken!

  Gegroet!

 2. Of gewoon een huidtransplantatie en dan kiezen voor een huid die niet snel verbrand maar wel snel bruin wordt….

  Je mag mijn huid wel hebben (A)… al ben ik vorig jaar wel verbrand! (dat was 1 van de 1e keren en gelukkig alleen in mn knieholtes (wel pijnlijk) en nergens anders dus viel het nog redelijk mee…)

  Misschien is Sanne’s tip wat practischer :P
  Nou ja, ik ben in ieder geval al lang blij met dit heerlijke weer!

  Wanneer komt dat programma trouwens op tv? :) Daar ben ik wel benieuwd naar!

  Fijn weekend nog, en tot later!
  Ciao!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>